Våra tjänster

TVÄTT

Alingsås Tvättcenter AB erbjuder det mesta inom tvätt.

 • Vattentvätt
 • Kemtvätt
 • Vittvätt
 • Skinn- & mockatvätt
 • Hushållstvätt
 • Press & mangling
 • Mattvätt
 • Tvätt av gardiner
 • Tvätt av arbetskläder
 • Tvätt av restauranggods

Det mesta går att tvätta i vatten och det är det bästa för miljön. När det inte är möjligt med vattentvätt, tvättar vi kläderna med en kemisk tvättmetod där perkloretylen används, det är den metod som oftast förknippas med kemtvätt. Oavsett om olyckan varit framme eller om du bara behöver fräscha upp ett favoritplagg kan vi hjälpa dig. Det finns många typer av material som kan vara svåra att tvätta själv. Skinn, mocka, ull och siden hör till de typer av material som ofta kräver kemtvätt eller mycket skonsam vattentvätt. Om du vill att dina plagg ska hålla i många år framöver är det bästa att lämna in dina plagg till oss så att de tas om hand på rätt sätt.

Vi erbjuder även tvätt och uthyrning av moppar för företag och städfirmor.

VITTVÄTT

Alingsås Tvättcenter tvättar och manglar dina lakan, dukar och servetter. Lämna in din vittvätt till oss och upplev hur skönt det är med välmanglat linne.

All vittvätt som lämnas in hos oss fläckas, tvättas och manglas innan paketering. Om ni endast önskar tvätt av era plagg går det bra att lämna in det som hushållstvätt, då tvättas, torkas och viks tvätten innan den paketeras.

MATTOR

En ren och snygg matta på golvet kan göra underverk för ett rum, samtidigt som det ger ett trevligt intryck för gäster, personal och kunder. Låt oss på Tvättcenter ta hand om din mattvätt, vi tvättar alla typer av mattor. En matta behöver vård och underhåll för att inte slitas ut och förstöras. Mattor som inte rengörs tappar sin lyster och blir med tiden även tillhåll för kvalster och damm. Med en tvätt förlänger du mattans livslängd och skyddar den.

De mattor vi själva inte kan tvätta, tvättas på en modern tvättanläggning i Borås hos Lundaskogstvätten. När du lämnar in din matta till oss kan du vara säker på att den är i erfarna händer och tvättas med omsorg och noggrannhet. Vi använder inga kemikalier som är miljö- eller hälsofarliga.

Välkommen att kontakta oss för tvätt av dina mattor!

Abonnemang entrémattor

Unna er ett abonnemang av entrémattor, smidigt och alltid fräscht! Hos Alingsås Tvättcenter kan ni hyra eller köpa era entrémattor, välj mellan en standardmatta eller en profilerad matta med er logotyp eller varför inte något roligt motiv. Våra entrémattor är professionellt tvättbara torkmattor för entréer med hög trafik och överlägsen färgbeständighet. Vi ser till att era entrémattor byts ut och rengörs regelbundet, så att era kunders första intryck alltid blir det bästa.

Välkommen att kontakta oss för att hyra eller köpa dina mattor!

UTHYRNING

Uthyrning av dukar och servetter

Alingsås Tvättcenter hyr ut linnedukar, linneservetter och frottéhanddukar till både privatpersoner och företag. En dukning är sällan komplett utan en linneduk och linneservett. Vi erbjuder självklart dukar i olika storlekar.

Ni håller tillställning och har trevligt, vi tvättar!

Dukar:

 • 130×180 cm – 8 st
 • 130×230 cm – 17 st

Servetter:

 • 50×50 cm – 90 st

Välkommen att kontakta oss för att hyra dina dukar, servetter och handdukar!

Uthyrning av mattvättmaskin

Alingsås Tvättcenter hyr ut mattvättmaskin för rengöring av mattor och möbler i hemmet. Mattvättmaskinen fungerar lika bra till heltäckningsmattor, vanliga golvmattor, möbler som bilklädsel då det finns flera munstycken för olika användningsområden. Maskinen är mycket enkel att använda och lätt att manövrera. En tydlig användarbeskrivning följer alltid med vid uthyrning.

Välkommen att kontakta oss för att hyra vår mattvättmaskin!

HÄMTNING & LEVERANS

Hinner du inte förbi med din tvätt? Vi ordnar det! Alingsås Tvättcenter hämtar och levererar tvätt till privata- och företagskunder i hela Alingsås kommun. Vi har även kunder och möjlighet att hämta och leverera tvätt i Vårgårda, Floda, Lerum, Partille och Göteborg.

Välkommen att kontakta oss för hämtning av din tvätt!